Friday, October 25, 2013

Cara untuk menghentikan Google menggunakan gambar anda dalam iklan





Korang mesti pernah tengok satu amaran di bahagian atas Gmail anda atau Chrome menjelaskan dalam bahasa boilerplate bahawa Google sedang berubah dasar privasi. Apa Google sebenarnya lakukan adalah memulakan program di mana ia mengambil perkara yang anda " suka " (atau +1 ed, atau tertinggi ) di seluruh web, kemudian menggunakan nama dan wajah anda dalam iklan yang muncul dalam pertanyaan carian Google orang lain .Bagi sebahagian besar orang , ini penggunaan data tidak boleh diterima.




Berita baik adalah bahawa tidak seperti Facebook, Google memberikan korang cara yang satu klik untuk memilih keluar jenis ini penggunaan invasif rupa anda. Berikut adalah bagaimana anda melakukannya:

p/s :- bagi yg nak stopkan klick kat sini GOOGLE


KyLeRiL :-

5 comments:

fizafantagirO said...

thanks kyle , akk dh disable dah :) .ehemmm hamboiii header.hikss , sang helanggg

KyLe RiL said...

@fizafantagirO wat sempoi je header t borim tkr len lak ahahaha

Liza Licha said...

hah. gambar keluar itu yg tak suka tuh. huhu

KyLe RiL said...

@Liza Licha so cpt disable ok hehe

Adib Site said...

oo,, baru tahu pasal nie.. thanks for sharing

© KyLe RiL All rights reserved | Theme Designed by